Zijligging / Zwangerschap

ZIJLIGGING- / ZWANGERSCHAPSMASSAGE:

De zijligging is een weldadige positie om in gemasseerd te worden en geeft een diepe vorm van ontspanning. Een ideale positie voor zwangere vrouwen of voor mensen die om welke reden dan ook niet op hun buik kunnen liggen.

Een zwangerschapsmassage kan een zeer belangrijke rol spelen bij directe verlichting van pijn en ongemakken tijdens de zwangerschap.

De technieken van deze massage zijn gebaseerd op de de Esalen-massage ( afkomstig uit Amerika ). Dit is een aangename ontspannende massagevorm die gekenmerkt wordt door grote verbindende strijkingen, veelal met de onderarmen, aangevuld met technieken afkomstig uit de Zweedse massage, pulsing en diepere weefselmassage. Bij een Esalen-massage ga ik langzaam en ritmisch te werk, zodat het lichaam van de klant, mijn handen kan volgen.

De aanstaande moeder voelt een diep gevoel van ontspanning en wordt zich weer bewust van de totaliteit, de eenheid, van zijn/haar lichaam.

De zwangerschapsperiode is een mooie tijd, waarin veel verandert in het lichaam van de (aanstaande) moeder. Zo zijn er fysieke en hormonale veranderingen en uiteraard de invloed op de bloedsomloop. Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn; pijn in de rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slecht slapen.

Even nergens aan denken, helemaal ontspannen en tot rust komen, zowel fysiek als mentaal.

De massage maakt de spieren soepeler waardoor o.a. de rugklachten verminderen. Ook zorgt het voor een diepere ademhaling waardoor de bloedcirculatie verbeterd, hierdoor verlaten afvalstoffen het lichaam sneller en zijn er meer voedingsstoffen en zuurstof beschikbaar voor moeder en baby.

Door naar het hart toe te masseren, werkt de massage vocht afdrijvend.

Een massage heeft een positief effect op het slaappatroon van de moeder en is een weldaad voor moeder én baby!

Deze stabiele lighouding, een extra kussen voor steun, geeft comfort en een ontspannen geborgen gevoel.

Een eventuele extra aanvulling is nog een heerlijke voetmassage.

De aanstaande moeder voelt een diep gevoel van ontspanning en wordt zich weer bewust van de totaliteit, de eenheid, van haar lichaam.

Aan de hand van een persoonlijke anamnese komen we tot een massage op maat zodat u de ontspanning krijgt die u in deze mooie periode verdiend.

De eerste 3 maanden van de zwangerschap zijn het kwetsbaarst. Om te zorgen dat u deze maanden een zo rustig mogelijke zwangerschap heeft, raad ik aan geen massage te ontvangen. Ook niet als er complicaties zijn tijdens de zwangerschap.

Ook kan er gekozen worden voor een massage op een stoel.

Een zittende massage is meestal prettiger naarmate de zwangerschap vordert. U zit dan op een stoel en kan met het bovenlichaam rusten/leunen op de tafel.

Omdat er bij een zittende houding een verminderde toevoer is van bloed naar de benen, mag deze massagevorm niet langer dan 30 minuten duren.

Voor mijn visitekaartjes kunt u ook bij Verloskundigenpraktijk Cranendonck terecht.

Zijligging_1